Coöperatie Luminus Wind Together telt 1 830 coöperanten

Tweede algemene vergadering, stabiel dividend

Op 5 juni 2018 werd de tweede algemene vergadering van de coöperatie Luminus Wind Together cvba gehouden. Voor het tweede jaar op rij werd de coöperanten een dividend van 4,4% toegekend.

 

Het doel van de coöperatie is om de burgers aan te moedigen te participeren in de energietransitie door hen de mogelijkheid te bieden om te investeren in de ontwikkeling en uitbating van lokale hernieuwbare energie. Ze tracht haar leden ook te informeren en te sensibiliseren rond duurzaam energiegebruik.

 

Zo gaf Dr. Maarten Messagie van de VUB tijdens de vergadering een uiteenzetting over de milieuvoordelen van elektrische voertuigen, ook op het einde van hun levensduur, en dit door de mogelijkheid van hun integratie in verschillende energiesystemen.

Algemene vergadering van de coöperatie Luminus Wind Together cvba, op 5 juni 2018.

Gestage groei van het aantal leden van de coöperatie

Op 31 december 2018 telde de coöperatie Luminus Wind Together meer dan 1 800 leden, wat zoveel is als een toename van 22% in vergelijking met het voorgaande jaar.

 

Eind december werd 4 219 750 euro opgehaald via drie achtereenvolgende intekenrondes.

 

Alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn, kunnen maximaal 24 aandelen met een nominale waarde van 125 euro kopen.

       Bron: Luminus.