Omwonenden windmolens in Laarne en Lochristi uitgenodigd op inhuldiging

Elk jaar heeft op 15 juni de Global Wind Day plaats, een wereldwijd event in het teken van windenergie. Ter gelegenheid hiervan organiseerde Luminus een feest voor de omwonenden om de drie nieuwe windmolens van Laarne en Lochristi in te huldigen.

 

Deze zonovergoten dag vond plaats te Lochristi, waar twee van de drie windmolens zijn gebouwd. Twee klassen van een school uit Lokeren, nabij Laarne, bezochten de windturbine.

 

Het evenement lokte 400 nieuwsgierigen. Tijdens deze dag werd ook een veiling georganiseerd. De winnaar mocht naar de top van een windturbine, in het gezelschap van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. De opbrengst van deze veiling ging naar “Kom op Tegen Kanker”.

 

Dankzij de coöperatie Luminus Wind Together cvba konden de omwonenden investeren in één van de twee windmolens van Lochristi. Op die manier wordt de energietransitie gepromoot en kunnen de burgers er meer bij worden betrokken.

 

De drie windturbines hebben elk een vermogen van 2,3 MW, en produceren samen 16 700 000 kWh per jaar, wat overeenkomt met het gemiddelde jaarverbruik van 4 775 huishoudens.

De winnaar van de veiling mocht naar de top van één van de drie windmolens, in het gezelschap van Bart Tommelein, Vlaams minister van Energie en Grégoire Dallemagne, CEO van Luminus.

 

De kinderen mochten zich uitleven in kleurboeken met afbeeldingen van windturbines en zonnepanelen.