Geel-Laakdal: inhuldiging van drie windturbines, gebouwd met de steun van IOK

Op vrijdag 7 september 2018 huldigde Luminus in aanwezigheid van Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx drie nieuwe windturbines in op het bedrijventerrein van Geel en Laakdal. Ze werden gebouwd met de steun van intercommunale IOK.

 

Twee van de drie windturbines staan in Geel, de derde in Laakdal. De windmolens, elk 150 meter hoog en met een vermogen van 2,2 MW, werden gebouwd in samenwerking met IOK, IOK Afvalbeheer en IVAREM.

 

Ze zullen samen jaarlijks 12 000 000 kWh groene energie produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse verbruik van 3 500 gezinnen. De investering van IOK in dit project bedraagt 20%. IOK zal ook van de winsten en verliezen dragen.

 

De lokaal geproduceerde groene energie wordt afgenomen door de mechanisch-biologische scheidingsinstallatie van IOK Afvalbeheer.

Van links naar rechts: Johan Leysen, voorzitter van IOK en IOK Afvalbeheer; Cathy Berx, gouverneur van de provincie Antwerpen; Rita Van den Bossche, voorzitter van IVAREM; Frank Schoonacker, Director Corporate Affairs Luminus.