Oprichting van een tweede antenne in Doornik voor het onderhoud van 26 windturbines

Dankzij de oprichting van een tweede antenne van de dochteronderneming EDF Renewable Services Belgium in de streek van Doornik, kan er lokaal onderhoud voorzien worden voor 26 extra windturbines.

 

EDF Renewable Services Belgium, de gemeenschappelijke dochteronderneming van EDF Renewable Services en Luminus, biedt uitbatings- en onderhoudsdiensten aan voor windmolen- en zonnepanelenparken. De dochteronderneming sluit contracten waarin een permanente controle op afstand van de installaties en een beschikbaarheidsgarantie, alsook werkzaamheden, in samenwerking met de klanten, ter verbetering van de prestaties van de parken vervat zijn. Ze heeft technische expertise voor verschillende soorten machines, meer bepaald Enercon, Senvion en Vestas.

 

Door de oprichting van een tweede antenne in Froyennes, in Doornik, in september 2018, kan het onderhoud verzorgd worden voor 26 extra windturbines. Die komen bovenop de 33 windturbines die al onderhouden werden door de antenne van Villers-le-Bouillet, opgericht in 2015.

 

Op 31 december 2018 verzorgde EDF Renewable Services Belgium dus het onderhoud van 60 windturbines, goed voor een vermogen van 130,5 MW.

 

Bij aanvang had de joint venture 4 personen in dienst. Vandaag is ze stevig gegroeid en telt ze 18 werknemers, 13 in Villers-le-Bouillet en 5 in de tweede antenne in Froyennes.

Op 6 september 2018 huldigden Luminus en EDF Renewable Services hun tweede uitbatings- en onderhoudsantenne in Froyennes, bij Doornik. De antenne is geïnstalleerd in de lokalen van het IDETA (Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling), waarvan dochteronderneming ELSA in 2017 een partnerschap gesloten had met Luminus. Dit partnerschap heeft geleid tot de oprichting van e-NosVents, voor 60% eigendom van Luminus en voor 40% eigendom van ELSA.

Van links naar rechts: Philippe Robert, Doornik, Wouter Holbrechts, EDF Renewable Services, Jean-Luc Crucke, Waals minister van Begroting, Financiën, Energie, Klimaat en Luchthavens, Marie-Christine Marghem, minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling ; Pierre Wacquier, President IDETA ; Thierry Muller, General Manager, EDF Renewables ; Grégoire Dallemagne, CEO Luminus ; Pierre Vandewattyne, General Manager IDETA.