Inhuldiging van onze eerste windmolen op een industrieterrein in Wallonië

In 2018 bouwde Luminus zijn eerste windmolen in een industriepark in Wallonië, op het terrein van Fri-Pharma. Dankzij deze windmolen van 2,2 MW kan Fri-Pharma zijn kosten drukken en zijn ecologische voetafdruk verkleinen.

 

Op 25 oktober 2018 huldigde Luminus de eerste windmolen in die gebouwd is in een industriepark in Wallonië. Hij staat op het terrein van Fri-Pharma, in de industriezone Créalys in Gembloux. Willy Borsus, minister-president van Wallonië, Jean-Luc Crucke, Waals minister van Energie, en verschillende vertegenwoordigers van het bedrijf GSK waren aanwezig bij de inhuldiging.

 

Met de windmolen kan Fri-Pharma, een bedrijf dat is gespecialiseerd in de bouw en exploitatie van gekoelde magazijnen voor derden, zijn energierekening evenals zijn ecologische voetafdruk verlagen. Fri-Pharma verbruikt ongeveer 2 200 MWh per jaar en zal naar verwachting ongeveer 66% van de elektriciteit die door de windturbine wordt opgewekt, kunnen absorberen via een directe lijn.

 

Naar verwachting zal deze windturbine van 2,2 MW in totaal ongeveer 5 000 MWh per jaar produceren, waardoor de energiefactuur met ongeveer € 70 000 per jaar zal kunnen dalen. De rest van de geproduceerde energie wordt in het distributienet geïnjecteerd.

 

Fri-Pharma deed ook een beroep op andere energie-oplossingen die door de groep Luminus worden aangeboden. Zo is de installatie van een back-upeenheid van 800 kVA gepland voor begin 2019.

Bouw van de windmolentoren op de site van Fri-Pharma.