Twee nieuwe dieselmotoren in het ziekenhuis van Oostende

Sinds april 2018 geniet het AZ Sint-Jan Oostende dankzij ATS van een gloednieuwe installatie om elke onderbreking in de elektriciteitsvoorziening op te vangen.

 

De beslissing van het ziekenhuis om het bestaande systeem (twee elektriciteitsgeneratoren van 250 kVa die slechts een deel van de installaties verzekerden) te wijzigen, viel in 2016. Datzelfde jaar wist ATS een Europese aanbesteding binnen te halen.

 

Dus werden twee nieuwe dieselmotoren van elk 1 100 KVA geïnstalleerd door ATS, in een gerenoveerd gebouw, centraal gelegen op de site, om de verbindingen met alle gebouwen te vergemakkelijken.

 

De werkzaamheden duurden langer dan een jaar, gezien de specifieke voorschriften op het gebied van continuïteit van de elektriciteitsvoorziening op de site, en de noodzaak om in totaal vijf transformatoren te installeren.

Drie sleutelfiguren voor de succesvolle afronding van het project: Wim Vandevijvere (Technische diensten AZ Sint-Jan), Alex Kimps (Projectmanager ATS) en Nick Hubert (werfleider ATS).