Newelec installeert 20 elektrische laadpunten bij bpost

In juli 2018 installeerde Newelec, een dochteronderneming van Luminus, tien laadstations met twintig laadpunten in Ghlin-Baudour in de gemeente Bergen. Deze zijn gekoppeld aan een beheersysteem waarmee de laadstromen kunnen worden geoptimaliseerd om de verbruikspieken te beperken.

 

De zes laadstations worden gebruikt om de elektrische bedrijfsvoertuigen van bpost op te laden. Dankzij deze twintig elektrische bestelwagens levert bpost de post niet alleen zonder de uitstoot van gas en fijn stof, maar vermindert het ook de CO2-uitstoot van zijn wagenpark.

 

De laadstations zijn gekoppeld aan een laadbeheersysteem om verbruikspieken te vermijden en de vraag naar stroom te regelen, zodat de site altijd optimaal van energie wordt voorzien. Het ingevoerde systeem maakt het mogelijk om geheel autonoom prioriteiten te stellen en de laadstromen te beheren in functie van de verschillende rondes. Op die manier heeft men op ieder moment opgeladen voertuigen ter beschikking om de post en de pakjes te verdelen.

 

In totaal installeerde Newelec bijna 100 laadpunten in 2018.

Twee van de teen laadstations bij bpost.