Vier overnames in de dienstensector en één overname in de onshore windenergie

In 2018 zette Luminus zijn transformatie voort om de grootste leverancier van innovatieve en duurzame energieoplossingen te worden en zijn leiderspositie op het gebied van onshore windenergie te behouden.

 

Deze wil om ons aanbod van energiediensten voor onze residentiële en zakelijke klanten uit te breiden, resulteerde in vier overnames via onze dochterondernemingen:

 

  • de overname in mei 2018, door ATS Groep, van een meerderheidsbelang in Naessens HVAC NV, een specialist in HVAC.
  • de volledige overname in juni 2018, door Gezel 2, dochteronderneming van ATS, van Chauffage ACAR NV, een bedrijf dat zich toelegt op HVAC, industriële leidingen en sanitaire voorzieningen.
  • de overname in december 2018, door ATS Groep, van een meerderheidsbelang in Elektro André Gevaert bvba, actief in de installatie, distributie, levering en het onderhoud van elektrische installaties en componenten in de regio Roeselare in West-Vlaanderen.
  • de overname van de activiteiten van Holding Léonard & Fils sprl en het Luxemburgse bedrijf André et Stéphane Léonard-Lemaître SA, gespecialiseerd in HVAC-installaties, via onze dochteronderneming Dauvister, in december 2018.

 

Luminus verwierf ook 100% van het kapitaal van Mega Windy cvba, dat beschikte over een operationeel park van drie windturbines in Kalmthout, en een reeks windprojecten in verschillende ontwikkelingsstadia.