Solidariteit: enkele hoogtepunten

Luminus Energy Challenge: een geïsoleerd dak met zonnepanelen voor de school van Sugny

Als winnaar van de tweede wedstrijd voor scholen, georganiseerd door Luminus, mocht de gemeentelijke basisschool van Sugny kiezen uit het brede aanbod aan energie-efficiënte oplossingen, ter waarde van 20 000 euro. Er konden zonnepanelen worden geplaatst op een gerenoveerd en geïsoleerd dak.

 

In 2018 organiseerde Luminus opnieuw een wedstrijd voor basisscholen in België. Met de Energy Challenge wil Luminus de toekomstige generaties op een leuke manier bewust maken van energie-efficiëntie en kinderen aanmoedigen om energie te besparen en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De winnende school mocht een keuze maken uit een gamma energie-efficiënte oplossingen ter waarde van 20 000 euro.

 

Tussen 26 februari 2018 en 12 maart 2018 schreven een honderdtal scholen zich in voor de Luminus Energy Challenge. De leerlingen moesten quizvragen rond energie beantwoorden en een project bedenken waarmee de school hun ecologische voetafdruk kon verminderen. De gemeentelijke basisschool van Sugny, in de provincie Namen, wist zich te onderscheiden van de anderen en was de grote winnaar. Ze koos ervoor om 18 zonnepanelen te laten plaatsen door Dauvister, dochteronderneming van Luminus, voor een vermogen van 5 400 Wc. De geschatte energieproductie voor de eerste 25 jaar is 4 860 kWh/jaar.

 

Marleen Nijsten, director marketing, licht toe: "We hebben dit nochtans kleine schooltje gekozen als winnaar omdat de leerlingen en hun lerares, mevrouw Dury, een sensibiliseringscampagne hebben opgezet voor het dorp. Ze zijn de straat opgetrokken en naar het gemeentehuis gegaan. Het is het project in zijn geheel dat we wilden bekronen."

De gemeentelijke basisschool van Sugny profiteert van een zonnepaneleninstallatie met een vermogen van 5 400 Wc dankzij de wedstrijd georganiseerd door Luminus.

Vrijwilligerswerk: 61 kandidaten voor De Warmste week en de Nostalgie Magic Tour

Eenenzestig medewerkers van Luminus stelden zich kandidaat om verenigingen gedurende een dag te helpen, waarvan een halve dag gefinancierd door Luminus.

 

In december 2018 nam Luminus deel aan twee evenementen voor het goede doel: "De Warmste Week" in Vlaanderen en de "Nostalgie Magic Tour" in Wallonië. Luminus moedigde zijn personeel aan om een dag te wijden aan deze goede doelen. Voor elke vrijwilliger die zich opgaf om hier een halve dag verlof aan te besteden, nam het bedrijf de andere halve dag ten laste.

 

De Warmste Week stelde een reeks liefdadigheidsacties voor waarvoor eenieder zich kon inzetten. Meer dan 60 verenigingen die deelnamen aan De Warmste Week dienden verzoeken in. Uiteindelijk kon het in 50% van de gevallen worden geregeld om de agenda's van de medewerkers te laten samenvallen met de verzoeken van 13 verschillende verenigingen.

 

De Nostalgie Magic Tour wilde zoveel mogelijk speelgoed voor kansarme kinderen inzamelen om ook hen een aangename kerstperiode te bezorgen en om zoveel mogelijk gebruikte batterijen te recycleren. In totaal werden 18 000 stukken speelgoed ingezameld ten voordele van de vereniging Arc-en-Ciel en verdeeld onder de kinderen.

 

Ook kwalitatief was het een groot succes en waren de meeste deelnemers enthousiast over de prettige ervaring. Voor herhaling vatbaar!

De medewerkers van Luminus zamelden zoveel mogelijk speelgoed in voor de Nostalgie Magic Tour.

De Warmste Week in beeld

Video gemaakt tijdens de Warmste Week in december 2018.Meer weten over...