Integratie in het beroepsleven van zes stagiairs in het kader van het Renowatt*-project

In 2018 werden zes stagiairs opgeleid binnen de energierenovatieprojecten die Luminus Solutions heeft uitgevoerd in opdracht van de provincie Luik.

 

Krachtens artikel 40 van de wet inzake overheidsopdrachten moeten er professionele integratieprojecten worden opgezet op bepaalde werven, als onderdeel van het Renowatt-project, uitgevoerd door Luminus Solutions, het energieefficiëntie-filiaal van Luminus, in opdracht van de provincie Luik.

 

Zo werden in 2018 zes stagiairs opgeleid op de werven van de polytechnische scholen van Hoei, Waremme en Seraing.

 

Via Forem konden twee werkzoekenden, met basisvaardigheden in schrijnwerk, zich op de werf van Hoei bekwamen in het vervangen van het raamwerk. In 2018 volgden ze elk 420 opleidingsuren ten opzichte van de 400 uren die initieel waren voorzien. Hun opleiding gaat verder in 2019.

 

Op de werf van Waremme startten twee stagiairs, van 19 jaar oud, die op zoek waren naar een opleiding via het werk. Hun opleiding tot schrijnwerker begon in 2018 en gaat door in 2019. In 2018 werkte elk van de stagiairs 192 uur op een voorzien totaal van 400 uur.

 

Op de werf van Seraing werkten de twee stagiaires bijna 1 000 uur. Ze werden na de stage aangeworven door de onderaannemer die hen opleidde.

*Renowatt biedt via een centraal loket ondersteuning aan lokale overheden om de energieprestatiecontracten van publieke gebouwen te realiseren, op initiatief van GRE-Liège. 

Vervanging van het raamwerk als onderdeel van het energieprestatiecontract ondertekend met Renowatt in 2016.

Een van de gerenoveerde gevels van de polytechnische school van de provincie Luik in Hoei, als onderdeel van het Renowatt-project.