Directe en indirecte effecten van de activiteit

De GRI-normen bevelen aan een "verklaring van de prioritaire thema's en hun perimeter" op te nemen in een duurzaamheidsrapport.

 

Voor elk van de 18 belangrijke thema's ("material topics") die een "disclosure on management approach" vereisen, is in 2017 een effectenbeoordeling opgesteld om de rol van Luminus toe te lichten: directe verantwoordelijkheid, bijdrage via handelsrelaties of afhankelijkheid ten opzichte van externe beslissingen.

 

Er werden geen wijzigingen aangebracht in deze tabel in 2018, omdat er geen wijzigingen in de effecten werden vastgesteld.

 

In het rapport 2018 zijn twee titels van thema's veranderd:

  • De subrubriek "Energieoplossingen" bundelt de inhoud van de twee subrubrieken die vroeger "verbruik van de residentiële klanten" en "energie-efficiëntie van de bedrijven" heetten. Deze aanpassing reflecteert de evolutie van Luminus. 
  • De subrubriek "Natuurlijke bronnen en biodiversiteit" heet voortaan "Bescherming van de ecosystemen", in het hoofdstuk Milieu.

 

 Vervolgens:

  • De subrubriek "Handelspraktijken" van het hoofdstuk Ethiek wordt voortaan weergegeven in het hoofdstuk Klanten.
  • De subrubriek "Energieprijzen", tot voor kort terug te vinden in het hoofdstuk Klanttevredenheid, is verplaatst naar het deel "Context en effecten". 
Download
Stakeholders & impacten NL 2018.pdf
Adobe Acrobat Document 21.3 KB

Meer weten over...